Κατηγορίες
Νησιώτικα Τα τραγούδια 1960-1970

Μια Κυριακή απόγευμα

Το εικοστό πέμπτο τραγούδι ηχογραφημένο και αυτό το 1964.  Σε συνέχεια τω δύο προηγούμενων νησιώτικων, εδώ εμφανίζεται ως συνθέτης και στιχουργός ο Νίκος Πετράς, δηλαδή ο Πέτρος Νικολάου, ο διευθυντής της ΝΙΝΑ. Σε αυτό το τραγούδι αναγράφεται ως ερμηνευτής η Ματίνα Δεπάστα, σύζυγος του Νίκου Δεπάστα, ενώ ο Μανώλης Γεράρδης κάνει 2η φωνή. Στο άκουσμα βέβαια η εικόνα είναι διαφορετική και αυτό μαζί με τις ιστορίες που μας έχει διηγηθεί ο πατέρας μας, μας δίνει την αφορμή να καταχωρίσουμε το τραγούδι με ερμηνευτή τον δεύτερο.

Με το τραγούδι αυτό, κλείνει μια μικρή νησιώτικη παρένθεση στα λαϊκά τραγούδια που μέχρι τότε ηχογραφούσε ο Μανώλης Γεράρδης.
Με πρώτη την “Όμορφη κυκλαδίτισσα” του Στέλιου Χρυσίνη, τα δύο εντελώς παραδοσιακά Σιφνέικα “Μη με παιδεύεις άλλο” και “Σίφνος μου όμορφο νησί” του Νίκου Δεπάστα, κλείνουμε με το συρτό “Ναυτάκι μου αν μ αγαπάς” και το καλαματιανό “Μια Κυριακή απόγευμα” του Νίκου Πετρά.
 Θα ακούσουμε ξανά νησιώτικο το 1968, όταν πλέον στη SONATA του Πάνου Γαβαλά ξεκινά η συνεργασία με τον μεγάλο Γιώργο Κονιτόπουλο.

Τίτλος: Μια Κυριακή απόγευμα
Ρυθμός: Καλαματιανός
Εταιρία: ΝΙΝΑ
Κωδικός: N-24665
Έτος κυκλοφορίας: 1964
Ερμηνευτής: Μανώλης Γεράρδης
Συνθέτης: Νίκος Πετράς
Στιχουργός: Νίκος Πετράς
2η φωνή: Ματίνα Δεπάστα
Δν/ση Ορχήστρας: Νίκος Βίλλας
Βιολί:
Νίκος Βίλλας
Λαούτο: Ματθαίος Βεντούρης
Ορχήστρα: Παραδοσιακή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *