Σχετικά με…

Ποιός ήταν:

Ο Μανώλης Γεράρδης γεννήθηκε στη Φολέγανδρο των Κυκλάδων στις 26 Ιουνίου 1936.
Μεγαλύτερος γιος του Ευριπίδη και της Μαργαρίτας Γεράρδη μεταξύ επτά αδερφών (5 κορίτσια και 2 αγόρια).
Στην ηλικία των 17 χρόνων έφυγε επό το νησί για την Αθήνα. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ναύτης Λιμενικού στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με την ειδικότητα του μάγειρα. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, ενώ παράλληλα το 1961 μπήκε στο χώρο του τραγουδιού και ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο.
Ηχογράφησε συνολικά 63 τραγούδια, και εμφανίστηκε στο πάλκο της Τριάνας του Χειλά δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου και στη συνέχεια δίπλα στον Πάνο Γαβαλά.
Το 1967, με κουμπάρο τον Πάνο Γαβαλά, παντρεύτηκε με την Κατερίνα Βλαβιανού. Απέκτησαν μαζί 4 παιδιά.
Έμεινε στο τραγούδι μέχρι το 1970, όπου και ξαφνικά πήρε την απόφαση να το εγκαταλείψει για να ανοίξει αρτοποιείο μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη, επιστρέφοντας στην τέχνη που γνώριζε και ο πατέρας τους. Από το ίδιο αυτό αρτοποιείο συνταξιοδοτήθηκε το 2005.
Το τραγούδι παρέμεινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, με τη φωνή του να παραμένει πραγματικά αναλλοίωτη μέχρι το τέλος.
Ως ένας θαυμάσιος, ακέραιος και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και οικογενειάρχης, έφυγε από κοντά μας στις 26 Οκτωβρίου 2020.

Είμαστε εδώ για να κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή και για να μοιραστούμε τα τραγούδια του και τις στιγμές εκείνης της εποχής.

Ποιοί είμαστε:

Την ιστοσελίδα δημιουργήσαμε, ο Ευριπίδης και ο Νικόλας Γεράρδης, και σκοπό έχει να μοιραστεί μαζί σας την εποχή 1960 – 1970 -και όχι μόνο- που ο λατρεμένος μας πατέρας βρέθηκε στο χώρο του τραγουδιού.

Εδώ θα ακούσουμε τα τραγούδια του, θα δούμε φωτογραφίες από εκείνη την εποχή, σπάνιο αρχειακό υλικό και θα πούμε ιστορίες όπως τις έζησε και μας τις έχει διηγηθεί.

Σχόλια:

Γίνονται δεκτά σχόλια μόνο εφ’ όσον είναι σχετικά με το θέμα του συγκεκριμένου ιστότοπου και φυσικά μόνο όταν δεν είναι κακόβουλα ή προσβλητικά.

Φωτογραφίες & Πολυμέσα

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που εμφανίζονται στον ιστότοπο, είναι ιδιοκτησία των διαχειριστών του. Σε περίπτωση χρήσης υλικού από τρίτους, θα αναγράφεται η προέλευσή του και ο κάτοχος των δικαιωμάτων τους, εάν υπάρχουν.

Τα τραγούδια και τα ηχητικά αποσπάσματα ανήκουν στους δημιουργούς τους και η προβολή τους εδώ τους έχει να κάνει μόνο με σκοπούς ιστορικής καταγραφής και μνήμης.